Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Τριαντάφυλλο του χειμώνα της Τζένιφερ Ντόνελι

Το δεύτερο μέρος της συγκλονιστικής τριλογίας


Ίντια και Σιντ ζουν τον απόλυτο έρωτα!


Συνήθως οι τριλογίες ξεκινούν με ένα πολύ δυνατό πρώτο βιβλίο και καταλήγουν με δύο ακόμη μέτριες συνέχειες.Στην τριλόγια της Ντόνελι,όμως,συμβαίνει κάτι το μοναδικό,ενώ το πρώτο βιβλίο είναι αρκετά καλό δεν καταφέρνει να απογειώσει τον αναγνώστη,σε αντίθεση με το "Τριαντάφυλλο του χειμώνα" που πραγματικά αποζημιώνει και με το παραπάνω το χρόνο που αφιερώνει κανείς στο "Τριανταφυλλάκι",το πρώτο βιβλίο,για το οποιο μπορείτε να διαβάσετε λεπτομέρειες εδώ.

Στο πρώτο βιβλίο παρουσιάζεται η ζωή της Φιόνα Φίνεγκαν και γίνεται η γνωριμία μας με όλη την οικογένεια της.Γνωρίζουμε και τον Τζο τον μεγάλο της έρωτα.Στο δεύτερο βιβλίο ξαναβρίσκουμε τη Φιόνα,η οποια μπαίνει στο παρασκήνιο ως δευτερεύουσα πρωταγωνίστρια πλέον.Εδώ έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον Σιντ Μαλόουν έναν απο τους μεγαλύτερους κακοποιούς του ανατολικού Λονδίνου.Θα μου πείτε τι σχέση έχει ο Μαλόουν με τη Φιόνα;Αυτό μένει να το μάθετε διαβάζοντας το βιβλίο.


Η Ίντια Σέλγουιν Τζόουνς είναι μια φιλόδοξη γιατρός και πλούσια κληρονόμος που μόλις παίρνει το πτυχίο ιατρικής της.Όνειρό της είναι να ανοίξει μια κλινική στο ανατολικό Λονδίνο μόνο για γυναίκες και παιδιά,καθώς στις αρχές του 20ου αιώνα η περιοχή αυτή είναι ιδιαιτέρως υποβαθμισμένη.Εν ώρα εργασίας γνωρίζει τον Σιντ Μαλόουν και του σώζει τη ζωή.Απο τότε η έλξη μεταξύ τους όλο και μεγαλώνει και γεννιέται ένας μεγάλος,απαγορευμένος έρωτας που εκτός όλων των άλλων έχει και ένα τεράστιο εμπόδιο,τον αρραβωνιαστικό της Ίντια και ανερχόμενο αστέρι της πολιτικής,Φρέντυ Λίτον.Ο Λίτον θέλει πάσει θυσία να πολεμήσει το έγκλημα στο ανατολικό Λονδίνο και βάζει ως σκοπό να ξεριζώσει το πρόβλημα απο τη ρίζα του,να εξοντώσει τον χειρότερο κακοποιό που δρα σε αυτή την περιοχή,τον Σιντ Μαλόουν...

Τι να πρωτοπω γι'αυτό το βιβλίο;Τα έχει όλα έρωτα,πάθος,ίντριγκες,δράση,ιστορικές λεπτομέρειες και άφθονη αγωνία για την τύχη τον ηρώων.Πρόκειται για ένα βιβλίο που θα μείνει για πάντα στη μνήμη μου ως ένα απολαυστικό ανάγνωσμα που όμως δεν είναι μόνο αυτό,αλλά αφήνει και πιο βαθιά νοήματα για τη ζωή και για την ψυχή των ανθρωπων και το πως,τελικά, ο έρωτας είναι η κινητήρια δύναμη,η αρχή και το τέλος όλων.



Σε αντίθεση με το πρώτο βιβλίο οι ήρωες εδώ μου φάνηκαν πιο γήινοι και πιο αληθινοί.Βέβαια,υπάρχουν και υπερβολές ωστόσο δεν με χαλάσανε καθόλου.Στο "Τριανταφυλλάκι" η Φιόνα μου φάνηκε ως η σουπερ γυναίκα που όλα τα μπορεί και όλα τα καταφέρνει.Στο "Τριαντάφυλλο του χειμώνα" βρήκα πιο συμπαθείς και πιο ανθρώπινους τους ήρωες.Η Ίντια και ο Σιντ με κέρδισαν απο την αρχή με την δυνατή ιστορία της αγάπης τους.Έχω μια μικρή ένσταση και πάλι ως προς τον τεράστιο όγκο του βιβλίου που ένιωσα πως σε μερικά σημεία πλατιάζει χωρίς λόγο.Θα μπορούσε να ολοκληρωθεί το ίδιο όμορφα και με λιγότερες σελίδες.Παρόλα αυτά πέντε αστεράκια απο εμένα για το μυθιστόρημα και πολλά συγχαρητήρια στη συγγραφέα που κατάφερε να εμπνευστεί ένα τόσο όμορφο βιβλίο το οποιο πρέπει να διαβαστεί απο όλους τους λάτρεις του είδους.Μην αργείτε,λοιπόν!

Τελειώνοντας θα ήθελα να εκφράσω μια απορία και μη μου πείτε πως δεν το σκεφτήκατε και εσείς διαβάζοντας το βιβλίο,πως ξέφυγε απο τους παραγωγούς του Χόλυγουντ αυτό το έργο και δεν έγινε ακόμα ταινία;Θα έκανε πάταγο και πολλές εισπράξεις εισητηρίων στους κινηματογράφους,ας ελπίσουμε να γίνει κι αυτό στο μέλλον.Ως την επόμενη ανάρτηση σας χαιρετώ,να είστε όλοι καλά!

2 σχόλια:

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόλις τελείωσα το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας. Αναζήτησα στο google αν έγινε ταινία κάποιο από τα βιβλία και βρέθηκα εδω. Ίδια απορία λοιπον...γιατί δεν εγινε ταινία καποιο. Θα μπορούσαν και τα 2 πρώτα (το τρίτο ξεκινώ τωρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...